Skip to main content

"4 август - олимпийска одисея" Нов документален филм на Евроспорт, който разкрива тайните на най-великите събития в олимпийската история.

24 юни 2024 - Last updated 25 юни 2024

4-ти август е дата, на която са родени и създадени легенди, които пленяват въображението на спортните запалянковци по целия свят и оформят олимпийските игри.

"4-ти август - олимпийска одисея" е 60-минутен документален филм, продуциран от вътрешен екип на Warner Bros. Discovery. 

Европейската премиерата на филма е на 3 юли, сряда, в Max и в 19:30 ч. централноевропейско време (20:30 българско)  по Eurosport. Във филма е използаван богат архивен материал, който разкрива на зрителите защо този ден е толкова значим за олимпийската история. 

Във филма са използвани ексклузивни интервюта със Стюарт Оуен Ранкин (внук на Джеси Оуенс); Скай Браун (Токио 2020 г.); Мари-Жозе Перек (френска трикратна олимпийска шампионка) и бившия лекоатлет и спортен ръководител Лорд Себастиан Коу. 

"4-ти август - Олимпийска одисея" се впуска в историите, които стоят зад техните успехи.

От момента, в който Джеси Оуенс унижава Адолф Хитлер в Берлин през 1936 г., до момента, в който Фани Бланкерс-Коен разрушава предразсъдъците относно пола, възрастта и майчинството;

от победата на Карл Люис на 100 м в Лос Анджелис до славната Супер събота в Лондон 2012;

От първите телевизионни параолимпийски игри в Торонто до Скай Браун, който стана най-младият носител на медал в историята на отбора на Великобритания в Токио на крехката възраст от 13 години,  4-ти август е синоним на величие.

С финала на 100 м за мъже, насрочен за 4 август в Париж през 2024 г., ще се появят нови легенди.

Скот Йънг, главен вицепрезидент по съдържанието, продукцията и бизнес операциите в Warner Bros. Sports Europe, заяви: "Пътят ни към" програмирането започна преди почти година, когато стартирахме Paris, La Vie Sportive, а нашият ангажимент да разкажем някои от най-завладяващите истории, които ни предлага олимпийското движение, остава непроменен. Независимо дали става дума за кратки или дълги форми, ние се стремим да покажем пътя, жертвите, които спортистите - минали и настоящи - правят, за да се състезават на олимпийски игри. "4-ти август - Олимпийска одисея" е изключителен документален филм, който обяснява някои от ключовите истории, които правят тази дата това, което е. Разказан през много обективи, които перфектно улавят същността на игрите и това, което те символизират."

"4 август - Олимпийска одисея" подчертава мисията на Warner Bros. Discovery да отключи силата на. спорта, допълвайки библиотеката от програми на олимпийска тематика, достъпни за гледане чрез MАХ и Еurosport, която включва седмичното предаване на списанието "Силата на Олимпийските игри", както и документални филми включително The Olympians и Paris, La Vie Sportive.

Warner Bros. Discovery е Домът на Олимпийските игри в Европа, а нейните стрийминг платформи - Max и discovery+* - ще бъдат единственото място, където ще можете да гледате всеки момент от Олимпийските игри - всички 3 800 часа на живo - това лято. Освен това каналите на Eurosport ще предоставят на спортните фенове картина на живо през 19-те състезателни дни.

Пълен списък на интервюираните за "Олимпийска одисея" на 4 август:

Стюарт Оуен Ранкин, внук на Джеси Оуенс

Юлия Келнер-Лонг, внучка на Луц Лонг

Скай Браун, медалистка от Токио 2020

Елън Ван Ланген, директор на игрите "Фани Бланкерс-Коен”

Крис Стодарт, състезател в инвалидна количка, параолимпийски игри през 1976 г.

Лорд Себастиан Коу, спортист и ръководител

Лейди Джесика Енис-Хил, златна олимпийска медалистка

 Мари-Жозе Перек, трикратна олимпийска медалистка

 

Екип: 

SVP Съдържание и продукция: Скот Йънг

Отговорен редактор: Марк Ейшен

Продуцент и режисьор: Том Босуел

Мениджър на продукцията: Ралф Сондърс

Продуценти: Иън Бракли, Максим Обюртин, Стефи Томас

Редактор: Джейк Лофдал

 

 

Бележки към редактора

*Max е достъпен в Северна, Иберийска, Централна и Източна Европа - и ще бъде единственото място, където ще можете да гледате Париж 2024 на пазарите, където е налична Max. discovery+ е платформата за стрийминг за Германия, Италия и Обединеното кралство.

Съдържанието "Пътят към", което е достъпно в стрийминг платформата Max, включва:

Paris, La Vie Sportive

Олимпийците

Преследване на славата

Силата на Олимпийските игри

 

 

Contacts

Камен Алипиев

Eurosport PR, Bulgaria

Warner Bros.Discovery 1000 Sofia, 128 Georgi Sava Rakovski, fl. 4 Max| HBO HD | HBO 2 HD | HBO 3 ...


Latest news