Джефри Райт се присъединява към състава на втори сезон на оригиналния сериал на HBO „The Last of Us: Последните оцелели“

29 май 2024

Носителят на награда Emmy® и номинираният за Oscar® Джефри Райт се присъединява към актьорския състав на 2-ри сезон на „The Last of Us: Последните оцелели“ в ролята на Айзък - могъщ лидер на голяма паравоенна група, търсещ свобода, но вместо това е затънал в безкрайна война срещу изненадващо изобретателен враг.

Базирана на популярната видеоигра „The Last of Us“, разработена от Naughty Dog за конзолите PlayStation®, историята се развива двадесет години след унищожаването на съвременната цивилизация. Джоел (Педро Паскал), закоравял оцелял, е нает да изведе нелегално Ели (Бела Рамзи), 14-годишно момиче, от потискаща карантинна зона. Това, което на пръв поглед изглежда лесна работа, скоро се превръща в опасно, емоционално пътуване. Прекосявайки страната заедно, те зависят един от друг за оцеляването си.

В сезон 2 се завръщат Педро Паскал в ролята на Джоел, Бела Рамзи като Ели, Габриел Луна като Томи и Рутина Уесли като Мария. Новите попълнения в актьорския състав, освен Райт, са Кейтлин Девър (Аби), Изабела Мерсед (Дина), Йънг Мазино (Джеси), Ариела Барер (Мел), Тати Габриел (Нора), Спенсър Лорд (Оуен) и Дани Рамирез (Мани), а Катрин О’Хара е гост звезда на сезона.

Джефри Райт е актьор, носител на награди Tony®, Emmy®, AFI (Американски филмов институт) и Златен глобус®, който се радва на блестяща кариера, обхващаща световете на театъра, киното и телевизията. Райт има и номинации за наградите Oscar®, „Изборът на критиците“, SAG и печели награда Independent Spirit за 2024 г. за прекрасното си представяне в главната роля в American Fiction.

На телевизионната арена Райт се превъшлащава в ролята на Бърнард Лоу в „Западен свят“ на HBO, за която има три номинации за награда Emmy® за четирите сезона на сериала. Най-скорошните забележителни филмови изпълнения на Райт включват: Rustin (2023), режисиран от Джордж С. Улф, Asteroid City (2023) и French Dispatch (2021), режисирани от Уес Андерсън, и Батман (2022), режисиран от Мат Рийвс. Райт е високо оценен и за ролята си на Белиз в антологичния сериал на HBO „Ангели в Америка“ (2004), базиран на наградената с Пулицър едноименна пиеса, написана от Тони Кушнър.

Сценаристи и изпълнителни продуценти на „The Last of Us: Последните оцелели“ са Крейг Мейзин и Нийл Дракман. Сериалът е копродукция със Sony Pictures Television и изпълнителени продуценти също са Каролин Щраус, Жаклин Леско, Сесил О’Конър, Асад Кизилбаш, Картър Суон и Евън Уелс. Продуцентски компании са PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint и Naughty Dog.

Джефри Райт е представляван от CAA, Strategic PR и адвокатската кантора Jackoway Austen Tyerman Wertheimer Mandelbaum Morris Bernstein Trattner & Klein.

Latest news