ДЖИРО Д'ИТАЛИЯ ДАВА НАЧАЛОТО НА ГРАНДИОЗНО ЛЯТО НА КОЛОЕЗДЕНЕТО ПО EUROSPORT

2 май 2024

Домът на колоезденето ще представи всеки етап на Джиро д'Италия на живо по Eurosport. Бивши победители в Гранд Тур (трите най-големи колоездачни обиколки на Франция, Италия и Испания) и световни шампиони формират звезден състав, който ще отразява събитията от пътищата на Италия до студиата в цяла Европа, за да предаде на зрителите автентичния вкус на Джирото. Съзтезанието започва на 4 май и завършва с коронясването на новия император пред възхитената публика в Колизеума в Рим на 26 май.

Бившите професионални колоездачи Йенс Фойгт, Адам Блайт, Даниел Ос и двукратният победител в Grand Tour Алберто Контадор ще представят информация в реално време от колоната и ще си поделят репортерските роли заедно с Хана Уокър, Андреа Бертон, Андерс Милке, Ирис Слапендел и Луи-Пиер Фрило.

Скот Янг, старши вицепрезидент „Съдържание, Продукцията и Бизнес операции“ в WBD Sports Europe, заяви: "Нашият подход към отразяването на колоезденето е всеобхватен, иновативен и завладяващ. Представяме повече състезания на живо (в мъжкото и женското колоездене) от всеки друг телевизионен оператор, включително над 1000 състезания годишно, но най-голямата сцена за този спорт е Grand Tour и нямаме търпение да започне. От 21 май в новата стрийминг платформа Max феновете ще могат да се насладят на всяко колоездачно събитие от Олимпийските игри в Париж това лято."

Филип Жилбер, бивш световен шампион по шосейно колоездене, споделя: "Трябва да си добър състезател, за да успееш в Джирото. В него има много технични участъци и опасни завои в последните няколко километра. Всички помним легендарните покорители на Джирото - Фаусто Копи и Марко Пантани, и изпитваме уважение към тях. Участвал съм в почти всички големи състезания в кариерата си повече от веднъж, така че ще се радвам да споделя опита си със зрителите на Eurosport - това е чудесен начин да продължиш да се развиваш и да следиш напредъка на колоезденето със следващото поколение супер впечатляващи състезатели."

Седмичната програма „Eurosport Cycling Show“ ще продължи да предоставя на зрителите най-добрите новини и интервюта всеки вторник по Eurosport 1.

Двамата титани на колоната - Тадей Погачар и Гераинт Томас, са сред основните претенденти за розовата фланелка тази година, като и двамата бивши шампиони от Тур дьо Франс искат да добавят първата си титла от Джиро д'Италия към палитрата си от трофеи. Двукратният световен шампион Жулиан Алафилип и етапните победители в Grand Tour Филипо Ганна, Кейлъб Юън, Фабио Якобсен, Тим Мерлие и Алберто Дайнезе също ще дебнат възможност да блеснат.

Общо 22 отбора от осем колоездачи ще се отправят на 3400-километровото трасе Corsa Rosa, което започва в Торино в събота, 4 май, и завършва в неделя, 26 май, във "вечния град" Рим и по-специално с финална обиколка на една от най-известните забележителности в света - Колизеума.

Джиро д'Италия е ключов компонент от цялостното портфолио на WBD за колоездене на живо, което включва повече от 1000 състезания на живо годишно, включително всички мъжки и женски Grand Tour и World Tour, Световните серии по планинско колоездене на UCI, Шампионската лига на UCI на писта и колоезденето на Олимпийските игри.

Warner Bros. Discovery държи изключителните права за Giro d'Italia на 45 пазара в Европа. Пълният списък на репортерите на Eurosport и международните експерти по колоездене на WBD включва Алберто Контадор, Йенс Фойгт, Роби Макюън, Даниел Ос, Хана Уокър, Ирис Слапендел, Андреа Бертон, Луи-Пиер Фрило, Андерс Милке, Адам Блайт

За Warner Bros. Discovery Sports
Warner Bros. Discovery (WBD) Sports Europe представлява портфолио от спортни марки, канали и платформи на WBD в Европа, които колективно достигат до 130 милиона души всеки месец, ангажирайки феновете и широката аудитория на повече от 200 пазара и на 20 езика във всички WBD платформи. WBD Sports Европа включва обичаните от потребителите марки Eurosport, Global Cycling Network (GCN), Global Mountain Bike Network (GMBN), Golf Digest и TNT Sports в Обединеното кралство и Ирландия, както и спортни програми и съдържание в телевизионните мрежи на WBD и в стрийминг платформата Max, която стартира на 21 май 2024 г. Те свързват аудиторията с най-големите спортни събития в света. Това включва правата за Олимпийските игри в Европа, тенис турнирите от Големия шлем, колоездачните обиколки, повече от 300 дни колоездене на живо годишно, Шампионската лига на UCI на писта, Световните серии по планинско колоездене WHOOP на UCI; PGA TOUR целогодишно на някои пазари; The Ocean Race; Snooker World Tour; ABB FIA Formula E World Championship; FIM Спидуей GP, Спидуей купата на нациите и Световна купа по спидуей; както и всички големи световни първенства и световни купи по зимни спортове.

Latest news