Skip to main content

HBO представя героите от „Градът на Бога: Борбата продължава“

16 август 2024

Години след като бразилският филм „Градът на Бога“ бе признат на национално и международно ниво, историята се завръща, за да събере зрителите отново с незабравимите герои и да ги срещне с нови в HBO Original сериала „Градът на Бога: Борбата продължава“. Продуциран от O2 Filmes, сериалът ще има шест епизода, а премиерата е на 26 август в стрийминг платформата Max. Дни преди дебюта от HBO представиха официалните постери на героите.

Сюжетът е продължение, адаптация на едноименния роман на Пауло Линс, и се развива в началото на хилядолетието, двадесет години след събитията от филма. В „Градът на Бога: Борбата продължава“ ще видим нови конфликти, когато освобождаването на млад наркодилър от затвора връща Града на Бога към нови пререкания и жителите се оказват в плен между наркодилъри, милиция и правителство. В сериала ще видим и откъси от филма, представени като спомени на главните герои.

Ето и кои са героите от „Градът на Бога: Борбата продължава“:


Бускапе (Рокет) (Алешандре Родригес)
Роден и израснал в Града на Бога, Бускапе е свидетел на всички проблеми на общността. Страхът от насилие и интересът към фотографията го държат далеч от съдбата на повечето млади хора на неговата възраст. Кариерата му във фотожурналистиката започва случайно, когато негови снимки на наркодилъра Ли'л Зе са публикувани. Днес той живее в Копакабана и работи за вестник, като помага с разходите на семейството си, което все още живее в Града на Бога.




Барбантиньо (Едсон Оливейра)
Приятел с Бускапе още от детството и силен глас в общността на Града на Бога, Барбантиньо е обичан от всички групи, живеещи във фавелата. Той намира нова цел в Асоциацията на жителите, след като преживя лична трагедия. Заедно със Синтия и Беренис той подновява Асоциацията, за да донесе подобрения за всички, и планира да се кандидатира за съветник.




Беренис (Роберта Родригес)
Тя живее в Града на Бога от години, но след убийството на Шаги всичко се обърква и тя преминава през трудни моменти. След като е арестувана заради нейн любовник, тя обещава никога повече да не се забърква с престъпници. Лидер в Града на Бога, тя живее с дъщеря си и с нова любов, която започва да флиртува с престъпността.




Брадок (Тиаго Мартинс)
Той е водачът на разбойниците по време на конфликта между Ли'л Зе, Пиауи и Нед и става важен съюзник на наркодилъра Курио, докато не е арестуван. След освобождаването му обаче той трябва да си върне територията с подкрепата на своя адвокат и приятелка Джеруса. При поемането на властта Брадок първоначално е настроен приятелски, но скоро става неспособен да поддържа този образ.




Мелънхед (Кико Маркес)
Реджиналдо (Мълънхед) е бивш корумпиран полицай в Града на Бога, който е избран за градски съветник и става секретар по обществената сигурност на Рио де Жанейро. Той печели популярност с противоречивите си изказвания и се кандидатира за губернатор, защитавайки семейството, традициите, легализирането на хазарта, притежаването на оръжие и нулевата толерантност към престъпниците.




Синтия (Сабрина Роза)
Тя е координатор на културния център в Града на Бога, в който се преподава музика и джиу-джицу на деца в общността. Преминава през добри и лоши моменти, след като е изнасилена от Зе Пекено и се изолира след травмата.




Джеруса (Андрея Орта)
Тя е главният мозък зад операцията по трафик на наркотици на нейния приятел Брадок. Амбициозна, тя преговаря за свободата на трафиканта и го убеждава да търси повече власт и пространство.




Курио (Маркос Палмейра)
Контролира търговията с наркотици в Града на Бога като харизматичен и щедър лидер, който действа насилствено, само когато е необходимо. Той е обичан от жителите, защото е установил момент на мир в общността.




Лижиа (Ели Ферейра)
Журналист и активист нейните изказвания за градското насилие привличат международното внимание. След като прекарва известно време в чужбина, тя решава да направи разследващ репортаж за новите собственици на търговията с наркотици, за богатите и могъщите и за новата сила във възход.


HBO Original сериала „Градът на Бога: Борбата продължава“ е продуциран от O2 Filmes. Андреа Барата Рибейро и Фернанду Мейрелес са продуценти, а копродуценти са Крис Аби и Густаво Гонтижо. Главен режисьор е Али Муритиба, а втори режисьор е Бруно Коста. Сценарият е на Сержо Машадо, Рената Ди Кармо, Армандо Праса, Естево Рибейро, Родриго Феля и Муричиба. Изпълнителни продуценти на Warner Bros. Discovery са Мариано Сезар, Анук Арън и Моника Албакърке.

Премирата на „Градът на Бога: Борбата продължава“ е на 26 август в стрийминг платформата Max.

Contacts

Radina Zhekova

PR Specialist

radina.zhekova@wbd.com Warner Bros.Discovery | 1000 Sofia, 128 Georgi Sava Rakovski, fl. 4 Max| H...


Latest news