Какво да гледаме в Max през юни

31 май 2024

През юни предстоят вълнуващи премиери на нови и любими заглавия. При сериалите дългоочакваният втори сезон на „Домът на дракона“ стартира на 17 юни, а в новия HBO Original сериал „Фантазми“, който дебютира на 8 юни, ще научим за чудатите приключения на Хулио Торес. При филмите този месец звездите са в изобилие - ще видим Крис Прат в „Джурасик свят: Падналото кралство“, Тимъти Шаламе в „До кокал“, Дакота Джонсън в „Какво се случва с мен?“, Колин Фарел и Брендан Глийсън в „Баншите от Инишерин“ и Аня Тейлър-Джой и Ралф Файнс в „Менюто“. При документалните предложения очакваме поредицата от две части за конфликта между Тейлър Суифт и Скутър Браун за правата върху първите шест албума на певицата и специалния стендъп на актрисата, комик и звезда от Max Original сериалa „Хитринки“, Хана Айнбиндер. Деня на детето ще отпразнуваме с любимите герои от Мадагаскар, с легендарните кунгфу бойци от Яростната петорка, с най-добрите драконови ездачи и с котарака в чизми. За тенис почитателите напомняме, че финалът на Roland Garros ще се състои на 8 и 9 юни и ще бъде достъпен за гледане в допълнение ‚Спорт‘ в Мах.

Вижте и останалите заглавия от селекцията ни за най-интересното през месец юни в Max.

СЕРИАЛИ

ДОМЪТ НА ДРАКОНА, HBO Original, сезон 2
MAX - 17 юни
Базиран на романа “Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин, сериалът, който се развива 200 години преди събитията от феномена „Игра на тронове“, разказва историята на дом Таргариен. Във втория сезон се завръщат актьорите Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д'Арси, Ив Бест, Стив Тусент, Фабиен Франкъл, Юън Мичъл, Том Глин-Карни, Соноя Мизуно, Рис Ифанс и други.



ФАНТАЗМИ, HBO Original
MAX - 8 юни
Сценаристът, режисьор и комик Хулио Торес („Страхотии в Мексико“, НВО) създава чудноват разказ от шест части, който се върти около изгубената му златна обеца. Докато търси скъпоценния предмет, Хулио обикаля алтернативна версия на Ню Йорк, натъква се на колоритни персонажи и попада в комични ситуации, които често са зловещи, но винаги го карат да обърне поглед навътре към себе си и да се замисли. Сериалът е калейдоскоп от цветове и сюрреализъм, който преплита историите на различни хора, търсещи смисъл, цел и близост в един все по-изолиращ ни свят.



OСЪДЕНА, сезон 4
MAX – 11 юни
Съдия Алиция Мазур, осъдена за убийство, което не е извършила, иска да си отмъсти и трябва да оцелее сред жени, които самата тя е пратила зад решетките. В началото на 4-ти сезон тече разследване по убийството на Хепнер. Първоначално прокурор Собецки и детектив инспектор Марио Пьотровски нямат представа с какво се захващат. Пати и Шив са солидарни с Алиция, което прави осъждането на извършителя невъзможно. Разследващите решават да сменят стратегията и връщат момичетата обратно в една килия в Забрзе. Затворената в психиатрично отделение Дорота Войчик се свързва с Крашецки, а Вики се свързва с Марио и решава да свидетелства. Марио разбира, че Пати е била неправомерно върната обратно зад решетките и решава да се възползва от това, за да осъди Алиция.

ЗАЩИТАТА, сезони 3, 4 и 5
MAX – 13 юни
Полска правна драма за Йоанна Чилка - смела и непокорна адвокатка, която няма да се спре пред нищо, за да стигне до истината.



ОТРЯД САМОУБИЙЦИ: ИСЕКАЙ
MAX – 27 юни
В обхванатия от престъпност град Готъм Аманда Уолър, ръководител на A.R.G.U.S., е събрала група известни престъпници за мисия. Това е свят на мечове и магия, в който орките вилнеят и дракони управляват небесата – ISEKAI!




ФИЛМИ

ДЖУРАСИК СВЯТ: ПАДНАЛОТО КРАЛСТВО
MAX - 1 юни
Една от най-успешните поредици в киното се завръща заедно с любимите ни герои и нови породи динозаври, които са по-страховити от всякога. Три години след унищожаването на тематичния парк Джурасик свят, Оуен Грейди и Клеър Диъринг се завръщат на островa, за да спасят останалите динозаври от изригването на вулкан, чиято лава се очаква да изпепели всичко наоколо. Скоро те се сблъскват с ужасяващи нови породи гигантски динозаври и разкриват конспирация, която заплашва бъдещето на цялата планета.



ДО КОКАЛ
MAX - 2 юни
Марън (Тейлър Ръсел) е млада жена, която се учи да оцелява в периферията на обществото, а Лий (Тимъти Шаламе) – емоционален и онеправдан скитник. Тази освобождаваща одисея разказва за първата любов между двама души, които преследват красотата и търсят себе си и мястото си в един опасен свят, който не може да приеме това, което са.



КАКВО СЕ СЛУЧВА С МЕН?
MAX - 6 юни
„Какво се случва с мен?“ проследява 32-годишната Луси, която живее в Лос Анджелис и едва сега осъзнава в живота си, че причината нейните срещи с противоположния пол никога да не завършват с нещо повече от ръкостискане е, че тя не е привлечена от мъжете. С помощта на дългогодишната си приятелка Джейн, Луси се опитва да се ориентира, излизайки от 30-те години на живота си. Историята е донякъде базирана на собствения живот на сценаристката на филма Лорън Померанц. ТРЕЙЛЪР



КРИЙД 3
MAX – 9 юни
След като покорява света на бокса, кариерата и семейният живот на Адонис Крийд процъфтяват. Когато приятелят му от детството и някогашно чудо в бокса Деймиън е на свобода след дълга присъда в затвора, той иска да получи нов шанс на ринга. Но сблъсъкът между бивши приятели е нещо повече от обикновена битка - за да разчисти сметките, Адонис трябва да заложи бъдещето си на карта.



БАНШИТЕ ОТ ИНИШЕРИН
MAX - 14 юни
Историята се върти около двама стари приятели, които се оказват в безизходно положение, когато единият внезапно прекратява отношенията им. Става дума за отколешни другари, които се озовават в двата враждуващи лагера на едногодишната гражданска война, която последва войната за независимост и обявяването на Свободната ирландска държава през 1922 година.



ДЕНЯТ НА БЛАГОДАРНОСТТА
MAX - 14 юни
Година след трагичните събития от Черния петък, мистериозен убиец, вдъхновен от Деня на благодарността, започва да тероризира Плимут, Масачузетс - родното място на празника. Той убива жителите един по един, а това, което започва като случайно клане, скоро се превръща в зловещ заговор за отмъщение. Дали жителите на града ще разберат кой е убиецът и ще оцелеят или ще станат гости на неговата извратена вечеря за Деня на благодарността?

МЕНЮТО
MAX - 21 юни
Млада двойка предприема пътуване до ексклузивен ресторант на отдалечен остров, за да задоволят кулинарните си и душевни търсения, опитвайки специалното, пищно дегустационно меню, подготвено от известен майстор готвач (Файнс). Апетитите им определено биват задоволени, но с няколко нетипични съставки и на цена, която дори и най-заможните не биха могли да си позволят.



ЗАГАДЪЧНОТО МОМЧЕ
MAX - 21 юни
Остроумният и находчив 14-годишен детектив Коко разбулва още една мистерия с помощта на приятелите си. Томо наскоро се е преместил в града и копнее за приключения. Двамата с Коко забелязват, че новото момче в класа се държи странно. Стъпка по стъпка и с помощта на съученичката им Марияна, хлапетата разкриват тъмната му тайна.



ХЕЛОУИН УБИВА
MAX - 23 юни
Нощта на Хелоуин, в която Майкъл Майърс се завърна, все още не е приключила. Минути след като Лори Строуд, дъщеря ѝ и внучката ѝ оставят маскираното чудовище затворено в клетка в горящото мазе на къщата им, трите се отправят към болницата, за да спасят живота на ранената Лори. Те вярват, че най-накрая са сложили край на дългогодишния ужас, но Майкъл успява да се измъкне от огнения капан и кървавата баня започва отново. Докато Лори се бори с болката и гнева и събира сили да се защити от Майкъл, целият Хадънфийлд се надига срещу жестокия убиец. Жените от семейство Строуд се присъединяват към група оцелели от предишни срещи с Майкъл, които са твърдо решени да го намерят и ликвидират веднъж завинаги. Злото ще умре тази нощ.

ЛЮБОВ
MAX - 24 юни
Жорж и Ан са пенсионирани учители по класическа музика, които се наслаждават на златните си години в комфортен апартамент, когато Ан получава инсулт, след който остава частично парализирана. Докато всеотдайният Жорж се бори с трудната задача да бъде болногледач на Ан, гостуването на порасналата им дъщеря Ева потвърждава опасенията му колко изолиран живот е водела възрастната двойка след пенсионирането си.




ДОКУМЕНТАЛИСТИКА

ИГРА НА РЕНЕСАНС, HBO Original
MAX – 3 юни
Добре дошли на Тексаския ренесансов фестивал, най-големият в света. Крал Джордж Кулам, основателят на фестивала, 86-годишен, управлява с желязна ръка от десетилетия, но умът му вече не е толкова остър и той се готви да се пенсионира. Генералният мениджър Джеф Болдуин вярва, че той ще бъде наследникът, но Луи Милячио иска да купи фестивала.



ДА СПАСИШ ХОУП
MAX – 11 юни
През 2016 снимка, на която датчанката Аня Рингрен Ловен спасява умиращо от глад 2-годишно нигерийче, обиколи интернет. Момчето, по-късно кръстено Хоуп („надежда“), е било обвинено във вещерство и изоставено. В Нигерия суеверията са част от ежедневието. За хората, живеещи в крайна бедност и без възможност да получат образование, вещерството служи като извинение за редуциране броя на членовете на семейството. Обвинените деца стават жертва на различни видове насилие, оставяни са да гладуват и дори биват убивани. Документалният филм проследява живота на Аня Рингрен Ловен – благотворителен работник и основател на организация, която спасява такива деца. Мартина Войчеховска чака дълго, за да се запознае с изключителната жена, която един ден може би ще успее да развали тегнещата над Нигерия магия.

ВРЕМЕ ЗА ТАНЦИ
MAX – 11 юни
Западните общества застаряват, а Флорида привлича възрастни хора от цял свят. Дона Алио от Пенсилвания избира да танцува с „Calendar Girls“ – група жени, прехвърлили петдесетте, които помагат и носят радост. Звездите от документалния филм на Мартина Войчеховска показват, че възрастта не е пречка за активен и щастлив живот.

АМИ АКО ВОЙНАТА СВЪРШИ УТРЕ?
MAX – 11 юни
Русия нахлува в Украйна на 24 февруари 2022. Този филм разказва историята на четири жени, които не се определят като жертви, а като оцелели. Ирина, Галина, Юлия и Людмила са държани в плен, оцеляват и се борят да продължат да живеят. Историите им са свидетелство за жестокостите на войната и за употребата на сексуално насилие като оръжие. Оцелелите имат за цел да дадат гласност на трагедиите, които се разиграват в сърцето на Европа.

ХАНА АЙНБИНДЪР: "НЕЩАТА ТРЯБВА ДА МИНАТ ПО РЕДА СИ"
MAX – 13 юни
Актрисата, комик и звезда от Max Original сериалa „Хитринки“, носител на награда Emmy®, Хана Айнбиндер, излиза на сцената в El Rey Theatre в Лос Анджелис за първия си специален стендъп. Айнбиндер споделя на сцената забавни истории от целия си живот, включително за желанието на родителите ѝ да имат син, а не дъщеря, за неуспешните ѝ опити за медитация и за божествената намеса на погребението на баба ѝ. 



TAYLOR SWIFT VS SCOOTER BRAUN: BAD BLOOD
MAX - 21 юни
Документалният сериал разглежда конфликта, който избухна, когато Скутър Браун, придоби правата върху първите шест албума на Тейлър Суифт в сделка за 300 милиона долара през 2019 г. Този ход породи публичен конфликт между двамата, предизвиквайки дебати по темата за собственост върху музика и права на артисти.



КРАЛЯТ НА ЗАНЗИБАР
MAX – 28 юни
Документалният филм от 3 части разобличава Войчех Жабински, известен още като „Войтек в Занзибар“ – човекът, отворил мнима хотелска верига по време на пандемията. Обещаната ваканция в рая се превръща в кошмар, а клиентите, служителите и инвеститорите няма как да си върнат парите.


ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

СЪЗДАВАНЕТО НА СЪСТЕЗАНИЕТО С ДРАКОНИ
MAX – 1 юни
Търсенето на изгубени овце се превръща в щуро приключение за Хълцук и приятелите му. Кой сред тях ще се докаже като най-добрият драконов ездач на Бърк?



КУНГФУ ПАНДА: ТАЙНИТЕ НА СВИТЪКА
MAX – 1 юни
От пълни непознати Тигрицата, Пепелянката, Маймуната, Жерава и Богомолката се превръщат в легендарните кунгфу бойци от Яростната петорка.



ЩУР МАДАГАСКАР
MAX – 1 юни
Любимите ви приятели от Мадагаскар са готови за ново щуро приключение. Свети Валентин, любимият празник на Алекс (Бен Стилър), ще донесе смешни изненади и вълнение за цялата тайфа. Всички се опитват да се сдобият с любовната отвара на крал Джулиан, Мелман (Дейвид Шуимър) планира голяма изненада за Глория (Джейда Пинкет Смит), а Марти (Крис Рок) се опитва да впечатли нов приятел. Пригответе се да се влюбите!



КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ: ТРИ ДЯВОЛА
MAX – 1 юни
По котешки очарователно комедийно приключение, в което изпечен френски крадец задига рубина на принцеса Алесандра, а Котаракът в чизми трябва да открие скъпоценния камък. Първо обаче ще се наложи някак да опитоми три дявола – пардон, три сладки котенца, – които са помогнали на крадеца и сега заплашват да осуетят мисията на нашия мъркащ герой.

 


НА ЖИВО

ROLAND GARROS – финал
Мах с допълнение „Спорт“: 8 и 9 юни
В допълнение ‚Спорт‘ в Мах може да се гледа всеки един момент от финалите при жените и мъжете на Откритото първенство на Франция. 

Latest news