Skip to main content

Какво да гледаме в Max през септември

30 август 2024

Септември се задава с вълнуващи премиери на нови и любими заглавия. При сериалите безспорен фаворит този месец е „Пингвинът“, следващата глава от епичната сага на Мат Рийвс „Батман“, с неузнаваемия Колин Фарел в главната роля. А преди това е премиерата на четвъртия и последен сезон на „Гениалната приятелка“. При филмите ще видим Дакота Джонсън в „Мадам Уеб“, Джесика Частейн в „Памет“, Антъни Хопкинс в „Последният сеанс на Фройд“ и Робърт Патинсън в „Батман (2022)“.

Сред документалните предложения е HBO Original филма от две части „Мафиотът: Дейвид Чейс и „Семейство Сопрано“ режисиран от носителя на Оскар® Алекс Гибни. А за забавлението на цялото семейство ще се погрижат дванайсетгодишният Гру и верните му помощници Кевин, Стюарт и Боб в „Миньоните 2“, надареният с невероятна бързина таралеж в „Соник: Филмът“ и тихият хамелеон, превърнал се в герой и шериф „Ранго“.

Сред изобилието от нови реалити поредици са „Забравени в гаража: Класически автомобили“ от Discovery, „Забранена любов“ от TLC, „Потенциалът на малкото градче“ от HGTV, „Злодеи по рождение: Серийният убиец и спасителят“ от Investigation Discovery (ID). При спорта пък очакваме финала на тенис турнира Us Open, старта на отборната тенис надпревара Laver Cup, както и два от най-вълнуващите турнири в снукъра - English Open и British Open.

Ето и останалите предложения от селекцията ни за най-интересното през месец септември в Max.



СЕРИАЛИ


ПИНГВИНЪТ, нов сериал
MAX - 20 септември
Следващата глава от епичната сага на Мат Рийвс „Батман“, проследява стремежа на Осуалд „Оз“ Коб (номинирания за Оскар® Колин Фарел) за контрол над Готъм Сити. Докато градът е в опасност след срутването на стената, Оз се опитва да завземе властта след смъртта на Кармайн Фалконе и най-накрая да даде на майка си Франсис (Дейрдри О’Конъл) живота, който винаги ѝ е обещавал. Но първо Оз трябва да се изправи срещу нови и стари врагове, сред които децата на Кармайн - София Фалконе (Кристин Милиоти) и Алберто Фалконе (Майкъл Зеген), както и срещу семейство Марони, водено от техния патриарх в затвора Салваторе Марони (Кланси Браун). ТРЕЙЛЪР



ГЕНИАЛНАТА ПРИЯТЕЛКА, сезон 4
MAX - 10 септември
Базиран на бестселърите на Елена Феранте, „Гениалната приятелка“ следва Елена Греко и най-важната приятелка в живота ѝ, Рафаела „Лила“ Серуло. След като се срещат като деца в Неапол през 50-те години на миналия век, тяхната история продължава повече от 60 години, изследвайки мистерията около Лила – гениалната приятелка на Елена и в известен смисъл нейният най-лош враг. Четвъртата част от сагата, озаглавена „Историята на изгубеното дете“, се впуска в живота на Елена и Лила като възрастни. Те се оказват въвлечени в сътресенията на Италия в края на 80-те години, към края на десетилетия на политическо насилие и социални вълнения. Елена и Лила отново живеят в един квартал сред очаквания за майчинство и кариера, сред предателства, заплахи, изчезвания и природни бедствия. ТРЕЙЛЪР



ЕДИН МНОГО КРАЛСКИ СКАНДАЛ (A VERY ROYAL SCANDAL), сезон 1
MAX – 24 септември
Сериал, вдъхновен от реалното интервю на Емили Мейтлис с принц Андрю от 2019 г. за скандалните обвинения, че принцът е свързан с Джефри Епстийн и Вирджиния Джуфре. Лентата проследява Мейтлис и принц Андрю преди и по време на интервюто, а множеството въпроси, останали без отговор след това, ще променят живота им завинаги.



ОТВЪД, сезон 3
MAX – 26 септември
Разказ за мистерията на кошмарен град, който хваща в клопката си всеки, който влезе в него. Докато жителите се борят да запазят чувството си за нормалност и търсят изход, те също трябва да оцеляват, изложени на заплахите на заобикалящата ги гора.

СПИРАЛАТА, сезон 1
MAX – 29 септември
Жителите на град бавно полудяват от нарастващата мания за спираловидни форми: шарки в облаците, ежедневни предмети, коса, насекоми, кожа.




ФИЛМИ

МАДАМ УЕБ
MAX - 31 август
„Междувременно, в друга вселена…” Мадам Уеб разказва историята за произхода на една от най-енигматичните героини на издателството Marvel. Напрегнатият трилър е с Дакота Джонсън в ролята на Касандра Уеб, парамедик в Манхатън, която има ясновидски способности. Принудена да се изправи срещу разкрития за миналото си, Касандра Уеб изгражда връзка с три млади жени, свързани по между си, които са предопределени за велики дела в бъдещето... Но само ако успеят да оцелеят в смъртоносното настояще.



БАТМАН (2022)
MAX - 13 септември
Батман открива, че семейството му е свързано с ширещата се в Готъм корупция и трябва да спре Гатанката – сериен убиец, взел на мушка градския елит. Докато разследва случая, Батман е принуден да изгради нови съюзи.



ПАМЕТ
MAX - 13 септември
Силвия (Джесика Частейн) е социален работник, който води прост и подреден живот: грижи се за дъщеря си, ходи на работа и на срещите на Анонимните алкохолици. Нищо обаче няма да бъде същото след като Сол (Питър Сарсгаард) я проследява до дома ѝ след среща на нейния випуск от гимназията. Тази изненадваща случка ще промени живота ѝ на двамата и ще отвори вратата към спомените и травмите от миналото.



ФИЛМИТЕ ОТ ПОРЕДИЦАТА „ЛОВЦИ НА ДУХОВЕ“
MAX - 20 септември

  • ЛОВЦИ НА ДУХОВЕ (1984)
    Трима парапсихолози от нюйоркския университет губят субсидията за научната си дейност и започват да работят като ловци на духове. Почти веднага са извикани да разследват странните неща, които се случват в жилищна сграда…

  • ЛОВЦИ НА ДУХОВЕ 2
    Ловците на духове разбират, че Ню Йорк отново се е запътил към свръхестествена гибел – под града тече огромна река от ектоплазма, а древен магьосник иска да се всели в бебето на Дана Барет и да се прероди.

  • ЛОВЦИ НА ДУХОВЕ: НАСЛЕДСТВО
    Самотна майка и двете ѝ деца се местят в малко градче в Оклахома. Там откриват, че семейството им произлиза от оригиналните Ловци на духове и че дядо им е завещал тайно наследство.

  • ЛОВЦИ НА ДУХОВЕ: ЗАМРЪЗНАЛАТА ИМПЕРИЯ
    В „Ловци на духове: Замръзналата империя“ семейство Спенглър се връща там, където започна всичко – емблематичната пожарна в Ню Йорк – и се присъединяват към първите Ловци на духове, които са разработили строго секретна изследователска лаборатория, за да издигнат занаята си на следващото ниво. Но когато откриването на древен артефакт отприщва мистериозна зла сила, известна като Смъртоносното вледеняване, нови и стари Ловци трябва да обединят усилията си, за да защитят дома си и да спасят света от втора Ледена епоха.


ЧЕРНИЯТ ТЕЛЕФОН

MAX - 20 септември
Скот Дериксън режисира Итън Хоук в ролята на садистичен убиец в екранизацията по разказа на ужасите на Джо Хил за отвлечено 13-годишно момче, което намира телефон в мазето, където е затворено. Той му позволява да комуникира с предишните жертви на убиеца.

БЕЛФАСТ
MAX – 27 септември
Кенет Брана режисира Джуди Денч, Джейми Дорнан, Кайтриона Балфе и Сиаран Хиндс в тази полуавтобиографична драма, спечелила Оскар. През 1969 г. Ирландия нагазва в един от най-мрачните периоди от своята история - т. нар. Смутни времена, преминали под знака на постоянни въоръжени сблъсъци между юнионистите протестанти, които искат Северна Ирландия да остане част от Обединеното кралство и ирландските националисти католици, които държат тя да се отдели. 9-годишният Бъди се сблъсква с грозната реалност на този конфликт, който не подминава и доскоро спокойния работнически квартал, където живее семейството му. Скоро Бъди и неговите родители се изправят лице в лице с едно тежко, променящо живота решение: да останат ли у дома или бързо да си събират багажа?



ПОСЛЕДНИЯТ СЕАНС НА ФРОЙД
MAX - 29 септември
Лондон, 3 септември 1939 г. Човечеството стои на ръба на поредната голяма война. На гости на Зигмунд Фройд, който наскоро е избягал с дъщеря си от нацисткия режим, идва писателят, литературен критик и теолог К. С. Луис. В този ден двама от най-великите умове на двадесети век се впускат в разгорещена дискусия относно бъдещето на човечеството и вярата в съществуването на Бог.



ДОКУМЕНТАЛИСТИКА

НИЕ СМЕ ОТ АМЕРИКА
MAX – 5 септември
Четири необикновени семейства загърбват живота си в Америка и се местят в Африка. Всяко едно има различни цели, но всички се надяват да сбъднат мечтите си за по-добър живот в прародината. Някои от семействата са подготвени, а други ги чакат изненади, много от които комични.

МАФИОТЪТ: ДЕЙВИД ЧЕЙС И „СЕМЕЙСТВО СОПРАНО“
MAX – 8 септември
25 години след премиерата си HBO Original сериалът „Семейство Сопрано“ остава културен феномен и мерило за престижна телевизия. В „Мафиотът: Дейвид Чейс и „Семейство Сопрано“ прочутият режисьор Алекс Гибни навлиза дълбоко в психиката на създателя и сценарист на „Семейство Сопрано“, Дейвид Чейс, за да хвърли светлина върху живота и кариерата му, като същевременно предлага уникален поглед към неговата несравнима работа върху емблематичния сериал. ТРЕЙЛЪР



СПИРАНЕТО НА КРАЖБАТА (STOPPING THE STEAL)
MAX – 18 септември
За първи път в историята президент на САЩ обръща гръб на демокрацията и отказа да приеме резултата от общи избори. След поражението си на изборите през 2020 г. Доналд Тръмп опитва да убеди американския народ, че изборите са били откраднати и търси начин да подкопае конституцията на Съединените щати. На пътя на този заговор стои шепа републикански служители, които поставят конституцията на първо място, но плащат висока цена, за да постъпят правилно.


ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

СУПЕР ТОБИ И КОФИ
MAX – 2 септември
Той е супергерой без реални суперсили, а неговият помощник е кофа за боклук, но това няма да попречи на младия Тоби да използва абсолютно всичко, което намери, за да се отправи към свят, изпълнен с невероятни приключения.



МИНЬОНИТЕ 2

MAX – 6 септември
Пакостливите миньони се завръщат за още щури приключения. Дванайсетгодишният Гру и верните му помощници Кевин, Стюарт и Боб скрояват план как да го направят достатъчно зъл, че да си подсигури място в суперзлодейската супергрупа Злите шест.



СОНИК: ФИЛМЪТ

MAX – 6 септември
Светът имаше нужда от герой, получихме таралеж. Надареният с невероятна бързина Соник се наслаждава на новия си дом тук на Земята. Само че без да иска срива електроснабдителната мрежа и привлича вниманието на злия гений доктор Роботник (Джим Кери). Супер злодеят и супер таралежът ще се изправят един срещу друг и ще се надпреварват из цялото земно кълбо, защото Роботник иска да използва уникалните суперсили на Соник за световно надмощие. Соник обединява сили с шериф Том Уашовски (Джеймс Марсдън), за да спаси планетата в това забавно приключение, което ще се хареса на цялото семейство.



ЛЕГО ДРИМЗзз

MAX - сезон 1 – 9 септември
MAX - сезон 2 – 30 септември
Нощната вещица е кошмарно създание и магьосница, която планира да завладее света на сънищата, като използва силата на паметта на сънищата. Някога тя е била съюзник на кошмарната армия, но в последствие е затворена в мрачното царство от кошмарния крал. В пленничеството си тя успява да вкарва сънуващите в хипнотично състояние, принуждавайки ги да изживяват отново най-ценните си сънища. Търсенето на пясъчния човек от бруклинското бюро обаче по невнимание довежда до освобождаването на Нощната вещица. Вече свободна, тя планира да поеме контрола над света на сънищата, като превземе царствата на сънищата и изкорени сънуването завинаги.



РАНГО

MAX – 13 септември
Ранго е тих хамелеон, доволен от живота си на домашен любимец. След автомобилна катастрофа той попада в малко градче в далечния Запад. Това, от което се нуждае градчето най-много, е водата, но също така и от герой и шериф...



BATWHEELS, сезон 2

MAX – 21 септември
Хората на Готъм Сити са спокойни, защото Батман, Робин и Батгърл го пазят. Но какво се случва, когато супергероите спят? Автомобилите им влизат в действие. Това е смелият екип на Редбърд, Бъф, Батуинг, Биби и Бам. Поредицата учи малките зрителите на сътрудничество, съпричастност, приятелство и показва как да се забавляват дори докато се справят с трудни задачи.


РИАЛИТИ ПОРЕДИЦИ ОТ DISCOVERY, TLC, ID, HGTV, FOOD NETWORK

ЗЛОДЕИ ПО РОЖДЕНИЕ: СЕРИЙНИЯТ УБИЕЦ И СПАСИТЕЛЯТ, нова поредица
MAX – 3 септември
15 години след изчезването на момиче мъж признава за ужасяващи подробности за убийства, когато решава, че новият му съкилийник е Исус Христос.

КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ ЕВТИНА СТАРА КЪЩА?, нова поредица
MAX – 11 септември
Експертите по исторически къщи Итън и Елизабет Финкелщайн помагат на купувачите на жилища да намерят стари имоти на абсурдно ниски цени и да възстановят тези архитектурни съкровища до нов блясък.



ГРАНИЧЕН КОНТРОЛ: ШВЕЦИЯ, нова поредица
MAX – 13 септември
Discovery Channel - 13 септември, петък, от 22:00 ч.
Службите за сигурност и митниците по границата на Швеция зорко бдят да не влизат незаконни стоки в страната. Работата им е да разкриват престъпления. ТРЕЙЛЪР

90 ДНИ ДО СВАТБАТА: НАОБРАТНО, сезон 6
MAX – 14 септември
TLC - 14 ceптeмвpи, събота, от 21:00 ч.
Няколко души отиват на другия край на света, за да се оженят за своите сродни души. Те обаче трябва да преодолеят редица предизвикателства, за да сбъднат желанията си.



ПОТЕНЦИАЛЪТ НА МАЛКОТО ГРАДЧЕ, нова поредица
MAX – 15 септември
Долината Хъдсън в Ню Йорк има какво да предложи и местният агент по недвижими имоти Давина работи със строителя Кристин, за да трансформират достъпните къщи в района в красиви домове и да сбъднат мечтите на своите клиенти.



ПРИЗНАЦИ НА ПСИХОПАТА, сезон 8
MAX – 17 септември
Психопатите живеят сред нас. Те могат да бъдат приятели, членове на семейството, колеги или дори любовници. Колкото и да се опитват да се представят за нормални хора, винаги има признаци, които разкриват истинската им същност.

ЗАБРАНЕНА ЛЮБОВ, нова поредица
MAX – 21 септември
TLC – 21 ceптeмвpи, cъбoтa, от 22:00 ч.
Двойки от различни религии се изправят пред огромно предизвикателство, когато единият партньор трябва да се откаже от своите вярвания и ценности.



КЪЩА „ЧАО“, сезон 2
MAX – 25 септември
10 опитни готвачи споделят вила в Тоскана, където трябва да докажат майсторството си в италианската кухня, за да спечелят кулинарен курс.

СКОРОСТНО ПРЕСЛЕДВАНЕ, сезон 2
MAX – 28 септември
Заемаме шофьорското място в някои от най-изумителните полицейски преследвания, уловени на камера. В тази забързана, изпълнена с адреналин, поредица престъпниците ще направят всичко възможно, за да избягат.



ПРОДАЖБИ В ХАМПТЪНС, сезон 2
MAX – 28 септември
HGTV – 28 септември, събота, от 23:00 ч.
Изкуството на купуване, продаване и подмазване са част от играта в имотния пазар с високи залози в Хамптънс.

ЗАБРАВЕНИ В ГАРАЖА: КЛАСИЧЕСКИ АВТОМОБИЛИ, нова поредица
MAX – 29 септември
Discovery Channel - 29 септември, неделя, от 22:00 ч.
Хенри и Фъз вдъхват нов живот на класически автомобили.



6 ДЪЩЕРИ, сезон 10
MAX – 30 септември
Семейство Бъзби се изправят пред предизвикателствата в отглеждането на 6 дъщери.




СПОРТ

ТЕНИС

  • US OPEN - финал
    MAX – 8 септември
    Откритото първенство на САЩ през 2024 г. е 144-тото издание на тенис турнира и четвъртият и последен турнир от Големия шлем за годината. Провежда се от 26 август до 8 септември 2024 г. на открити твърди кортове в Национален тенис център Били Джийн Кинг в Ню Йорк.

 

  • LAVER CUP
    MAX – 20 септември
    Домакин на отборната тенис надпревара през тази година ще бъде "Мерцедес-Бенц Арена" в Берлин между 20 и 22 септември. 22-кратният шампион в турнирите от Големия шлем, Рафаел Надал, се присъединява към Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Каспер Рууд и Александър Зверев в отбор Европа. От другата страна на мрежата в състава на Света са Тейлър Фриц, Томи Пол, Бен Шелтън и Алекс Де Минор. Отборът на Света ще влезе в състезанието като шампион от последните две издания. Капитани на двата тима отново ще бъдат тенис легендите Бьорн Борг (Европа) и Джон Макенроу (Свят).


КОЛОЕЗДЕНЕ

  • LA VUELTA - финал
    MAX – 8 септември
    Обиколката на Испания започна от Лисабон на 17 август и ще завърши в Мадрид на 8 септември. Тази година Вуелтата се състои от 21 етапа и ще покрие общо разстояние от 3265 километра.



СНУКЪР

  • ENGLISH OPEN
    MAX – 16 септември
    От 16 до 22 септември ще се проведе първият турнир от поредицата Home Nations Series - откритото първенство на Англия, което ще превземе Brentwood Center в Есекс. Събитието ще включва топ звезди като Марк Алън, Марк Селби, Джон Хигинс и Шон Мърфи. Победителят на Откритото първенство на Англия се награждава с купата на Дейвис, която носи това име, в чест на бившия световен шампион Стийв Дейвис.

  • BRITISH OPEN
    MAX – 23 септември
    Организирано за първи път през 1985 г., British Open е едно от най-вълнуващите и непредсказуеми събития в снукъра. Турнирът, който се завърна в Световният снукър тур през 2021 г. след 17-годишно отсъствие, ще се проведе в The Centaur в Cheltenham Racecourse от 23 до 29 септември, а Марк Уилямс ще защитава титлата си.

Contacts

Radina Zhekova

PR Specialist

radina.zhekova@wbd.com Warner Bros.Discovery | 1000 Sofia, 128 Georgi Sava Rakovski, fl. 4 Max| H...


Камен Алипиев

Eurosport PR, Bulgaria

Warner Bros.Discovery 1000 Sofia, 128 Georgi Sava Rakovski, fl. 4 Max| HBO HD | HBO 2 HD | HBO 3 ...


Latest news