Празнуваме Световния ден на океаните с документалния филм “Х трилионa” на 8 юни по Discovery

7 юни 2024

“Х трилионa” e пълнометражен документален филм, който проследява изтощителното пътуване на изцяло женски екип, воден от Емили Пен. За да направят невидимото видимо, те преплуват 3000 мили през Северния Тихи океан през най-голямото натрупване на океанска пластмаса на планетата. “Х трилионa” е с премиера по Discovery на 8 юни от 18:00 ч., за да отбележи Световния ден на океаните. ТРЕЙЛЪР

“Х трилионa” е жизнеутвърждаваща история за приключения и борба с открито море, бури и морска болест, но и оптимистичен призив за обединение за открития и наука. Международният екипаж от 14 жени е ръководен от Емили Пен - капитан и защитник на океана, отдаден на изучаването на екологичните предизвикателства в най-отдалечените части на нашата планета. В пътуването се включват учени, режисьори, икономисти, инженери, учители, дизайнери и едва няколко мореплаватели. Те плават през Северния Пасифик, от Хавай до Сиатъл през Голямото тихоокеанско сметище, където се намира най-голямото натрупване на морска пластмаса на планетата.

Едина Константинеску, старши директор Маркетинг EMEA & International, Social Good - Discovery Networks в Warner Bros. Discovery, каза: „Горда съм, че излъчваме “Х трилионa” по Discovery, за да отбележим Световния ден на океана тази година. Срещнах Емили Пен за първи път през 2021 г., докато представяше експедицията си до Голямото тихоокеанско сметище, за да запише истинския мащаб на кризата със замърсяването с пластмаса. Оттогава тя стана голямо вдъхновение за нас като компания. Надяваме се, че издръжливостта и силната воля на Емили и останалата част от екипа на “Х трилионa” ще вдъхнови и нашите зрители да осъзнаят, че могат да бъдат част от решението за справяне с околната среда и проблемите на климата, без значение колко големи или малки са техните действия, и да отпразнуват Световния ден на океаните заедно с нас.

Режисьор е Елинор Чърч, а продуцент е Верити Вислоки в партньорство с продуцентската компания Park Village.

Премиерата на документалния филм “Х трилионa” е по Discovery от 18:00 ч. на Световния ден на океаните - 8 юни 2024 г.

За Warner Bros. Discovery
Warner Bros. Discovery (WBD) е водеща световна медийна и развлекателна компания, която създава и разпространява най-диференцираното и пълно портфолио от съдържание и марки в света в областта на телевизията, киното и стрийминга. Достъпна в повече от 220 държави и територии и на 50 езика, Warner Bros. Discovery вдъхновява, информира и забавлява аудиторията по целия свят чрез своите емблематични марки и продукти, включително: Discovery Channel, discovery+, BluTV, CNN, DC, Eurosport, HBO, HGTV, Food Network, OWN, Investigation Discovery, TLC, Magnolia Network, TNT, TBS, truTV, Travel Channel, Max, Animal Planet, Science Channel, Warner Bros. Film Group, Warner Bros. Television Group, Warner Bros. Games, New Line Cinema, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies, Discovery en Español, Hogar de HGTV и други. За повече информация, моля, посетете www.wbd.com.

За Park Village:
Park Village е творческо продуцентско студио, което предлага филмова продукция, фотография, студия и събития. Със завидно студио в сърцето на Камдън и със списък от режисьори и сътрудници от световна, Park Village са създатели на множество наградени реклами, музикални видеоклипове, документални филми и глобални кампании. Основани през 1973 г. от известния фотограф и носител на BAFTA режисьор Питър Уеб, студиото продължава да съчетава опит от световна класа с любопитство и иновации.

Contacts

Radina Zhekova

PR Specialist

Warner Bros. Discovery Bulgaria


Latest news