Skip to main content

Цветана Пиронкова, Симона Пейчева и Йордан Йовчев се присъединяват към звездния коментаторски екип на Еurosport за регионално студио за Олимпийските игри

3 юли 2024 - Last updated 12 юли 2024

Oлимпийски легенди, национални герои и вдъхновяващи спортисти ще блеснат в завладяващите предавания на Еurosport от Олимпийските игри в Париж 2024 в Мax и по Еurosport 1 и 2.

Опитът и знанията на бивши олимпийци, които могат да се похвалят със 132 медала, ще хвърлят светлина върху Олимпийските игри както никога досега за Евроспорт това лято.

За първи път Eurosport ще има регионално студио „Bonjour, Paris”, което ще създава ежедневна програма по време на Олимпийските игри, което ще се излъчва на живо в 5 държави - Румъния, Унгария, Чехия, Словакия и България.

Българските гости в регионалното студио са Цветана Пиронкова, Симона Пейчева и Йордан Йовчев

Технологични иновации, ще помогнат на абонатите на стрийминг платформата Мах да се насладят на всеки момент от Олимпийските игри

Eurosport, Домът на олимпийските игри в Европа, днес вдига завесата, за да разкрие звездния си състав от световноизвестни експерти, които са ангажирани в отразяването на предстоящите олимпийски игри в Париж през 2024 г. Завръщането на олимпийските игри в Европа за първи път от 12 години насам ще бъде отбелязано с изключителен състав от световно признати спортисти, които ще пренесат олимпийския дух на екрана, за да предадат емоциите си към феновете на Стария континент.
Празнувайки първите си Олимпийски игри като част от Warner Bros. Discovery (WBD), Eurosport ще покаже Олимпийските игри в Париж през 2024 г. на 47 пазара на 19 езика на своите платформи Max и discovery+ с телевизионно покритие по каналите на Eurosport.
Репортажи от сърцето на емблематичните забележителности на Париж, вдъхновяващите места и перфектната картина на Eurosport. Парижкото студио на покрива на WBD House, в допълнение към регионални студиа на Eurosport обещава да предостави най-завладяващите досега олимпийски игри в Max - единственото място, където можете да гледате всеки момент на живо.


"BONJOUR, PARIS!" ПО EUROSPORT 2 – РЕГИОНАЛНО СТУДИО С ПРЕДАВАНЕ НА ЖИВО В 5 ДЪРЖАВИ.
За първи път, откакто получи правата за Олимпийските игри, Eurosport ще продуцира регионално предаване, което ще се излъчва ежедневно в Румъния, Унгария, Чехия, Словакия и България. Предаването, заснето и продуцирано в Румъния, ще се излъчва едновременно в петте държави и ще допълва програмата на тези територии. Феновете ще могат да гледат международните спортове по Eurosport 1, а регионалните герои - по Eurosport 2. Освен това всеки момент на живо от Олимпийските игри ще бъде достъпен по Max.
Регионалното едночасово предаване "Bonjour, Paris!" ще се излъчва по Eurosport 2 и ежедневно ще представя ключови моменти, информация и анализи от състезанията и спортистите на Олимпийските игри, като всичко това ще бъде предлагано от известни спортисти и олимпийски медалисти. Премиерата на предаването ще бъде на 24 юли от 14:30 ч., а през целия период на Олимпийските игри то ще се излъчва ежедневно по Евроспорт 2 от 09:00 ч.
За първи път три легенди на българския спорт ще се включат като водещи и анализатори в преките предавания на Евроспорт 2 за Централна и Източна Европа. Те ще се излъчват от регионалното студио на телевизията в Букурещ, а водещ ще бъде опитният румънски журналист Козмин Чернат. Точно в неговата компания ще бъдат деветкратната шампионка на България по художествена гимнастика и участник в две издания на олимпийските игри - Симона Пейчева, Цветана Пиронкова - първата българка, която достига до полуфинал на Уимбълдън и "Спортист на годината" 2020 и Йордан Йовчев - легенда на спортната гимнастика, носител на четири олимпийски медала. Те ще си партнират с други спортни звезди, за да предоставят на зрителите задълбочен поглед и широк експертен опит в своите дисциплини.


Олимпийските игри са престиж, достойнство, отговорност. Художествената гимнастика е моят живот и аз с нетърпение очаквам дните на състезанията в този спорт. Пожелавам късмет на всички състезатели.” – коментира Симона Пейчева


Цветана Пиронкова допълва:Олимпийските игри в Париж обещават да бъдат задължителни за гледане, като се започне с единствена по рода си и много очаквана церемония по откриването. Ще имам възможността да усетя отново тази атмосфера, но в съвсем нова светлина като част от екипа от експерти на Евроспорт в регионалното олимпийското студио, в което заедно с други атлети ще коментираме новините, интересните истории и постиженията на игрите. Това определено е ново предизвикателство за мен и е вълнуваща възможност да изследвам нови хоризонти.“


Йордан Йовчев споделя:За мен като бивш професионален спортист е голяма чест и много вълнуваща възможност да бъда част от отразяването на олимпийскитте игри в екипа на Warner Bros. Discovery. Отразяването и споделянето със зрителите на такова невероятно събитие за мен е много важно и специално, защото ме поставя в центъра на всичко, което обичам и с което съм се занимавал през целия си живот и продължавам да се занимавам и сега.”


Сред другите регионални спортни легенди, които ще гостуват в "Bonjour, Paris!" са Шави Паскуал (хандбал), Габриела Сабо (лека атлетика), Габриел Кану (футбол), Дора Пашори (плуване), Луси Шафаржова (тенис), Каталина Понор (художествена гимнастика), Александра Дулгеру (тенис), Катинка Хошу (плуване) и Лусиан Санмартин (футбол).


МАШИНИ ЗА МЕДАЛИ, ВДЪХНОВЯВАЩИ ИКОНИ И СПОРТНИ ЗВЕЗДИ В СТУДИОТО В ПАРИЖ
Със зашеметяващите 132 спечелени медала, от които 47 златни, и 244 олимпийски участия, екипът на Eurosport от близо 100 отличени експерти ще свърже по-добре историите на спортистите с феновете, като предостави уникален поглед отвътре, който може да бъде разказан само от тези, които са усетили лично уникалното олимпийско преживяване.

От ляво на дясно: Арно Турнан (Франция), Катерина Понор (Румъния), Уго Моние (Великобритания), Лидия Валентин (Испания), Джеймс Кракнъл (Великобритания), Борис Бекер (Германия), Ален Бернар (Франция), Каролина Клюфт (Швеция), Том Дейли (Обединеното кралство), Лаура Уудс (Обединеното кралство), Фабиан Хамбюхен (Германия), Фани Рин (Германия), Раноми Кромовиджо (Нидерландия), Карла Суарес Наваро (Испания), Уго Сконокини (Аржентина/Италия) 

Богатият списък с изтъкнати експерти в парижкото студио включва:

  • Фабиан Хамбюхен (Германия) - златен медалист по гимнастика (висилка) от Рио 2016 и световен шампион.
  • Арно Турнан (Франция) - олимпийски златен медалист в колоезденето на писта и 14-кратен световен шампион.
  • Олимпийската шампионка в седмобоя от Атина 2004 г. Каролина Клюфт (Швеция)
    Двукратния олимпийски шампион по гребане и седемкратен световен шампион, Джеймс Кракнъл (Великобритания)
  • Двукратния олимпийски шампион по плуване и петкратен световен шампион, Ален Бернар (Франция)

С допълнителни звездни имена като Каталина Понор (Румъния, гимнастика), Джо Роузъл (Великобритания, (колоездене) и Роберт Корженьовски (Полша, лека атлетика), Eurosport ще предложи неповторима и интересна програма и незабравимо изживяване за феновете на най-голямото спортно събитие в света.


Скот Янг, главен вицепрезидент по съдържанието, продукцията и бизнес операциите в Warner Bros. Discovery Sports Europe, заяви:
"Като дом на Олимпийските игри и задвижван от отговорността към зрителите, екипът на Eurosport е ненадминат по отношение на олимпийския опит и възможностите за разказване на истории. Събрахме невероятен състав от повече от 100 от най-великите олимпийци от от цяла Европа, за да предоставим първокласна информация, анализ и забавление през 19-те вълнуващи дни на състезания. Опирайки се на личните си олимпийски пътешествия, те ще представят всички вълнуващи моменти за милиони фенове на континента."
"Довеждайки аудиторията по-близо до действието и историите, феновете ще се насладят на най-доброто и неповторимо олимпийско изживяване в Max. Подсилено от нови елементи и подобрения в приложението, персонализирани функции и вълнуващо оригинално съдържание, тази платформа ще бъде единственото място, където зрителите да се насладят на всеки момент от олимпийските игри и са готови да стимулират още повече феновете, забавление и страст като същевременно разпалват Олимпийските игри както никога досега."


ПРОДУКТОВИТЕ ИНОВАЦИИ СЪЗДАВАТ НАЙ-ДОБРОТО И НЕПОВТОРИМО ИЗЖИВЯВАНЕ
Представяйки несравнимите 3 800 часа на живо, Max и Warner Bros. Discovery са подсилени технологично, за да предоставят видео услуга с най-високо качество навсякъде.
Със стрийминг на живо и без прекъсване на всеки момент, включително всички 329 събития за медали, откриването и церемониите по закриването в HDR и многократен аудиопоток, позволяващ да се избират до 20 езика, потребителите ще могат да създадат свое собствено многоекранно олимпийско преживяване - от домашен зрител до спортист, от, стадиона до улицата. Eurosport също така ще бъде гласът на Игрите с повече от 400 коментатори на своите пазари, за да вдъхнат живот на отразяването чрез най-страстните и задълбочени коментари за събитията.

Всички 32 олимпийски спорта ще имат своя собствена специална под-страница (фийд), като потребителите ще могат да добавят конкретни събития към своите списъци за гледане. Чрез бутона „in-play discovery reel“ зрителите ще имат достъп до допълнителни гледни точки и други събития за гледане, а сигналните аларми (поп-ъп) за златни медали в приложението ще информират потребителите за предстоящи незабравими моменти.


За 15 спорта иновативната функция за маркиране на времевата линия ще идентифицира ключови моменти, така че потребителите да могат директно да навигират до този момент във времето за потребителите на уеб и мобилни приложения, което гарантира, че емблематичните спортни моменти ще бъдат достъпно до още повече фенове. А за изживяването "на спокойствие", редакционно подбрана комбинация от предавания на живо събития, акценти и допълнително съдържание ще бъдат достъпни чрез подстанции (фийдове) на Eurosport 1 и Eurosport 2, чието пълно съдържание също ще бъде налично в стрийминг платформата Мах.


„ТОВА НЕ Е ВСИЧКО, ПРИЯТЕЛИ“ (That`s NOT all Folks)
Warner Bros. Discovery също така използва цялото си портфолио от любими потребителски марки и съдържание за разработване на ново кросплатформено съдържание в Париж. Емблематичните герои от света на Шантави рисунки (Looney Tunes) ще се съберат, за да обучат публиката на перфектните технически изпълнения, които са необходими за успеха, както и опасностите и капаните на различните олимпийски спортове чрез новото предаване Шантави рисунки: Спортът е лесен за обяснение.
Това се случва заедно с новото оригинално съдържание, което стартира преди Олимпийските игри, включително документалния филм на Eurosport "4 август - олимпийска одисея", чиято премиера е на 3 юли и анализира грандиозни моменти, които се случват на тази дата в историята. От Джеси Оуенс, който унижава Хитлер в Берлин 1936 г., до Фани Бланкерс-Коен, която разрушава предразсъдъците за пола, възрастта и майчинството в Лондон 1948 г. и прочутата „Супер Събота“ , за отбора на Великобритания в Лондон 2012, „4 август - Олимпийска одисея“ показва тези знаменити моменти, за да им се насладят феновете.

Contacts

Victoria Ivanova

Senior Publicity Manager SEE, Baltics, CIS, Med & Israel + Sports

+ 359 895 655 822 | victoria.ivanova@wbd.com Warner Bros. Discovery | 1000 Sofia, 128 Georgi Sava ...


Камен Алипиев

Eurosport PR, Bulgaria

Warner Bros.Discovery 1000 Sofia, 128 Georgi Sava Rakovski, fl. 4 Max| HBO HD | HBO 2 HD | HBO 3 ...


Latest news