Warner Bros. Discovery представя пълната си колоездачна колекция в началото на сезона през 2024 по Eurosport

14 март 2024

•       Почитателите на колоезденето ще могат да се насладят на повече от хиляда излъчвания в триста  дни на състезания при мъжете и жените във всички разновидности на спорта – колоездене на шосе, маунтийн байк, състезания на писта, колокрос, Бе Ем Хикс и  разбира се – всички стартове от олимпийските игри.

•      телевизионният канал Eurosport (наличен у нас),  стрийминг платформата Max (очаквана да замени съществуващата HBO Max съвсем скоро в България), и discovery+ (платформа на WBD на други територии) ще достигнат с ексклузивното си съдържание до милиони зрители в Европа и Съединените щати. 

•       Запалянковците ще могат да се възползват от още по-широк достъп до състезанията с пускането на новите канали на Евроспорт в YouTube и Instagram, както и от набор от сублицензионни партньорства, които ще разширят достъпа до предавания на живо!     

 

Докато новият колоездачен сезон набира скорост Warner Bros. Discovery (WBD) разкри днес своите предложения към почитателите на спорта за живо излъчване, стрийминг и допълнително съдържание. 

WBD ще предложи отразяването на повече от хиляда състезания през този сезон, покривайки триста дни на телевизионно излъчване, предлагайки на феновете повече колоездене от всяка друга телевизионна компания. Това включва всяко мъжко и женско състезание от веригата на Международния колоездачен съюз (UCI) и всеки етап от големите колоездачни обиколки, както и всяко събитие от световните серии по маунтийн байк  и най-доброто от стартовете на писта, в колокроса и надпреварите по Бе Ем Хикс, а не на последно място ще WBD ще предложи на зрителите стрийминг платрофмите си всичко от Летните олимпийски игри в Париж това лято!  

WBD е признат за "Домът на колоезденето" с излъчването на непрекъсвано отразяване на най-големите състезания в света в своите стрийминг платформи Max (скоро и у нас)  и discovery+ (налична за други територии), плюс изчерпателно телевизионно покритие в линейните си канали с повече от четири хиляди часа на живо , с коментар на деветнайсет езика по Евроспорт, както и петстотин локално продуцирани програми през целия сезон.

През 2024 компанията ще впрегне своите безплатни дигитални канали, включително разноезичните сайтове на  Eurosport.com, за да свърже феновете с новините и историите през сезона, заедно с видеоматериали с избрани моменти от състезанията и допълнително съдържание. За да подобри услугата си за световната запалянковска общност, WBD пуска също и нови канали на Eurosport Cycling в YouTube и Instagram, посветени на това да предложат най-добрите видео клипове на феновете по света.    

Скот Йънг, главен вицепрезидент на групата за съдържание, продукция и бизнес операции в WBD Sports Europe сподели:На прага сме на исторически колоездачен сезон, в който новите имена се стремят към това да бъдат гравирани в книгите за рекорди, сезон, в който ще има повече екшън, отколкото във всички досега. От пътищата на Азия, през планините на Америка, до колодрумите на Европа, нашето отразяване на този внушителен спорт е наистина глобално. Нашата посветеност на отразяването, промотирането и коментирането на всички колоездачни състезания може да бъде сравнена само с тази на отборите и на самите състезатели. Малцина могат да достигнат нашето ниво на телевизионно отразяване на най-големите световни състезания и то, докато разказваме на аудиторията си историите на най-великите колоездачи на планетата!

“Ние ще представим на публиката повече от хиляда преки излъчвания през годината, включително всеки миг от Летните олимпийски игри в Париж, през очите на най-солидните и разпознаваеми експерти и с помощта на последните виртуални студийни иновации в комбинация с пленяващо отразяване от мястото на събитието. Като по този начин ще ви предложим сърцето на всяко състезание, всеки колоездач и всяка история. В добавка, чрез разширено отразяване в притежаваните и оперирани от нас платформи в Европа и Съединените щати, заедно с нашите сублицензирани партньори, ще направим колоезденето достъпно до най-голямата възможна аудитория, докато сезонът набира скорост.“

 

Световен партньор в телевизионната дистрибуция

WBD ще сподели своето портфолио от глобални телевизионни права чрез серия от сублицензионни партньорства, за да разшири телевизионното отразяване до възможно най-широка световна аудитория. Това включва сътрудничество с Claro (Централна и Латинска Америка); Zhibo TV (Китай); SBS** (Австралия) в добавка към 14 партньорства с европейски компании, за разширено отразяване на определени събития към местните потребители в десет пазара.

 Най-добрите международни експерти и местни коментаторски екипи

WBD успя отново да събере най-разпознаваемите колоездачни експерти, за да представи международното си отразяване от мястото на събитието и в студио на феновете по света. Това включва световно значимите анализи и мнения на:

•       Филип Жилбер – световен шампион на шосе

•       Алберто Контадор – двукратен победител в Тур дьо Франс

•       Роби МакЮън – победител в 24 етапа от Тура

•       Йенс Фойт – с етапни победи в трите големи колоездачни обиколки

•       Шон Кели – победител в обиколката на Испания

•       Ирис Слапендел – шампионка на Нидерландия по колоездене на шосе

•       Адам Блайт – шампион на Великобритания по колоездене на шосе и писта

•       Сър Крис Хой – шест пъти олимпийски шампион по колоездене на писта и единайсет пъти световен шампион

•       Седрик Гарсия – носител на световната купа по планинско колоездене (mountain bike)

•       Барт Брентйенс – златен олимпийски медалист и световен шампион по колокрос (mountain bike)

•       Орла Ченауи, Дани Кристмас, Дан Лойд, Кейт Мейсън, Хейли Едмундс, водещи и анализатори в международните на студийни програми на WBD

•       Лаура Месегуер, Мат Стивънс, Андерс Мйелке, Луи-Пиер Фрило, Рик МакЛафлин, Джош Карлсън, Зандер Клайкерс – ще са репортерите на WBD от мястото на събитието на ключовите състезания през сезона.

 

За да разширим разказването на истории отвъд прякото излъчване на състезанията, ще предложим и местни виртуални студийни програми, които ще демонстрират най-новите технологични постижения в телевизионната техника. Те ще бъдат излъчвани покрай най-големите шосейни състезания за сезона, включващи Класиките, трите големи обиколки и обиколката на Франция при жените. Програмите включват The Breakaway в Обединеното Кралство, Les Rois de la Pédale във Франция, La Montonera в Испания, Tour 360 в Италия и Velo Club в Германия.

Стремежът на WBD  да увеличава интереса към колоезденето доведе и до безпрецедентно увеличаване на аудиторията на най-големите световни състезания през 2023 година. Това включва зрителски рекорди на стрийминг платформите ни при отразяването на трите големи обиколки при мъжете и женския тур в Европа по discovery+ и Eurosport, както и увеличаване с една четвърт на зрителите наблюдаващи женско колоездене. Това доведе и до привличане на повече отбори, от когато и да било в световната супа по ендуро, както и аудитория от 83.6 милиона души в платформите по време на световното първенство по маунтийн байк.

Ключови дати през 2024

16 март : Милано – Сан Ремо (първата голяма колоездачна класика за сезона)

6-7 април: Париж - Рубе (жени и мъже)

12 април: Стартират световните серии по маунтийн байк

21 априлl: Лиеж-Бастонь-Лиеж

31 март: Обиколката на Фландрия  

4-6 октомври: Финалът на световните серии по маунтийн байк

29 април-4 май: La Vuelta Femenina – колоездачната обиколка на Испания за жени

4-26 май: Giro d’Italia

29 юни-21 юли: Tour de France

7-14 юли: Giro Donne – колоездачната обиколка на Италия за жени

27 юли-7 август: пълната колоездачна програма на Летните олимпийски игри в Париж 

12-18 август: Tour de France Femmes – обиколката на Франция за жени

17 август-8 септември: La Vuelta a Espana

26 август-1 септември: Световен шампионат по маунтийн байк  

21-29 септември: Световен шампионат на шосе

12 октомври: Il Lombardia – обиколката на Ломбардия

16-20 октомври: Световен шампионат на писта

Датите за шампионската лига по колоездене на писта предстоят да бъдат потвърдени.

Latest news