Warner Bros. Discovery удължи договора си за телевизионни права за излъчването на Уимбълдън по Еurosport и в Мax на 11 пазара в Европа

30 май 2024

Eurosport и Max ще бъдат дом на Уимбълдън на 11 пазара в Европа с всички мачове на сингъл и двойки, включително квалификациите.

Warner Bros. Discovery (WBD) ще продължи да излъчва най-престижното тенис събитие на трева в света на 11 пазара в Европа чрез ново дългосрочно споразумение за права с The All England Lawn Tennis Club. Партньорството означава, че Уимбълдън ще продължи да се излъчва по Eurosport в Белгия, България, Чехия, Финландия, Унгария, Исландия, Холандия, Норвегия, Румъния, Словакия и Швеция, като всеки мач ще бъде наличен и в онлайн стрийминг платформата Max. По този начин Еurosport продължава изключителните си права за излъчване в тези 11 територии над десетилетие.

Новата сделка вече гарантира, че Eurosport ще бъде ексклузивен дом на всеки турнир от Големия шлем в тези територии и заедно с Max ще бъде единственото място, където ще може да се гледа всеки мач от всеки корт от Откритото първенство на Австралия, Ролан Гарос, Уимбълдън и Откритото първенство на САЩ, както и всяка точка от Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

Троян Пайо, главен вицепрезидент „Придобиване на спортни права и синдикати“ в Warner Bros. Discovery Sports Europe, заяви: „Нашето портфолио за тенис на живо обхваща най-големите събития в спорта и ние имаме утвърдена репутация, че продължаваме да разширяваме обхвата на новаторските предавания от Големия шлем до все по-мащабна аудитория в цяла Европа. Имаме удоволствието да продължим изключително успешното си партньорство с All England Club най-малко до 2027 година, което ни позволява да продължим да инвестираме в продукцията си, за да можем постоянно да въвеждаме технологичните новости и да намираме нови и още по-завладяващи начини за ангажирането на тенис-запалянковците с нашите предавания на живо и с богатото ни съдържание. След като вече ангажирахме рекордна аудитория за ексклузивното ни отразяване на Откритото първенство на Австралия тази година, сега невероятното тенис лято продължава с мачовете на Ролан Гарос и ще продължи с Уимбълдън, Откритото първенство на САЩ и Олимпийските игри, които са част от една грандиозна за спорта година.

Уимбълдън започва с квалификационните кръгове от понеделник 24 юни за зрителите на Eurosport и абонатите на Max в България, Белгия, Чехия, Финландия, Унгария и Исландия, Холандия, Норвегия, Румъния, Словакия и Швеция.

Единственият турнир от Големия шлем на тревни кортове е част от грандиозното спортно лято на WBD, което включва 5000 часа съдържание на живо от най-различни спортове, включително всяка минута от Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

Latest news