Skip to main content

ЗЛАТНИЯТ ПЕРИОД НА КОЛОЕЗДЕНЕТО ЗАПОЧВА С EUROSPORT И ПОСЛЕДОВАТЕЛНОТО ОТРАЗЯВАНЕ НА TOUR DE FRANCE ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ И ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ В ПАРИЖ 2024

25 юни 2024 - Last updated 26 юни 2024

Eurosport ще произведе репортажи за всеки етап от Тур дьо Франс и Тур дьо Франс за жени за най-широката аудитория в Европа по Max и Eurosport 1. 

Вълнуващо съдържание, включително нов документален филм "Втори по ред" с премиера преди началото на състезанието при жените. 

Колосално лято на колоезденето, подкрепено от иновативни студийни предавания и солидна група от експерти в ефир.

Най-голямото състезание по колоездене в света започва тази събота с отразяване на Tур дьо Франс по каналите и платформите на Warner Bros. Discovery от първия етап във Флоренция до историческия финален етап в Ница на 21 юли, Max ще осигури най-доброто зрителско изживяване с всеки момент от всеки етап на продукцията на Eurosport на живо и без прекъсване за реклами. Абонатите могат да изберат мултифийд аудио в своите настройки на предпочитания език, както и да се връщат към ключови моменти от състезанието чрез иновативната функцията за хронологични маркери.

За да поддържа ангажираността на феновете далеч отвъд действието на живо, Eurosport ще има студийни предавания на живо в Обединеното кралство (The Breakaway), Испания (La Montonera), Франция (Les Rois de la Pédales) и Германия (Vélo Club), използвайки най-съвременните иновации и инструменти за анализ заедно с местни експерти, за да подобри още повече разказването на истории.

Успоредно с подхода си към отразяването на мъжкото състезание, Eurosport ще предава на живо всеки етап на Tour de France Femmes със Zwift за Max и discovery+. От старта в Ротердам на 12 август до емблематичния финал на Алп д'Юез на 18 август, ще бъдат показани нови моменти, ще бъдат открити нови герои и ще бъдат разказани нови истории. Като хвърля светлина върху историите на най-великите жени колоездачи в света, Eurosport стартира вълнуваща нова поредица от три части, Second to None, копродукция със Sweet Shop & Green. Полет над стената осигурява безпрецедентен достъп до екипа на Lidl-Trek преди дебюта им на миналогодишното издание на Tour de France Femmes, описва възходите и паденията по пътя им към най-голямото състезание в света и разкрива спорта в неговата най-сурова форма.

В поредицата са включени ексклузивни интервюта с колоездачите на Lidl-Trek, сред които Лизи Дейгън, Елиза Лонго Боргини и Лусинда Бранд, както и с водещата на Eurosport Орла Шенауи. Премиерата на първия епизод е по Eurosport 1 и Max на 6 юли, а втори и трети епизод ще бъдат излъчени съответно на 13 и 20 юли. 

Скот Йънг, главен вицепрезидент по съдържанието, производството и бизнес операциите в WBD, заяви:

"Ние сме в на стартовата линия на един от най-великите периоди в колоезденето, на които някога сме били свидетели, с целия екшън от Олимпийските игри в Париж през 2024 г., който е затиснат като в сандвич между мъжкото и женското издание на най-популярното многоетапно състезание в света – Тур дьо Франс.

"Позицията ни на дом на колоезденето ни позволява да предаваме историите от колоездачите в пелотона до възможно най-широка аудитория в цяла Европа, а като посвещаваме същите нива на продукция на мъжкото и женските състезания, нашето отразяване на Тур дьо Франс и Тур дьо Франс за жени ще бъде несравнимо.

Очакваме с нетърпение феновете да могат да се насладят на изключителното ни отразяване на състезанията, докато се гмуркат по-дълбоко в света на колоезденето с пускането на завладяващо ново съдържание, включително "Second to None".

За да подсили отразяването на състезанията на живо, Eurosport е събрал най-утвърдените на екрана международни експерти, включващ бивши етапни победители от Grand Tour, национални шампиони и звезди на пелотона включително:

Тур дьо Франс

Адам Блайт, Роби Макюън, Дани Роу и Орла Шенауи (Великобритания)

Бърни Айзел, Робърт Бенгш и Йенс Фойт (Германия)

Жаки Дюран, Стив Шанел и Филип Жилбер (Франция)

Рикардо Магрини, Владимир Белли и Морено Мозер (Италия)

Алберто Контадор и Едуардо Чозас (Испания)

Боби Траксел (Нидерландия)

Йеспер Воре (Дания)

Алберто Контадор и Филип Жилбер (ще участват и мини-серия от етапни анализи, които ще бъдат показани по канала на Eurosport Cycling в YouTube)

Йенс Фойгт, Адам Блайт и Мат Стивънс (репортажи на живо от мотоциклета по време на избрани етапи)

Лаура Месегер, Мат Стивънс, Хана Уокър, Андерс Милке и Луи-Пиер Фрило (международен екип от репортери и водещи на място)

 За българската версия на Евроспорт състезанието ще отразяват коментаторите Житомир Пенаков и Симеон Кичуков и експертите Даниел (Дидо) Петров и Любослав Венков.

Тур дьо Франс за жени

Лора Уинтър, Дани Кristmas и Дани Роу (международен екип в студиото)

Мат Стивънс и Ирис Слапендел (международен екип на място)

 Коментарът на български ще бъде на Емил Евтимов

В колосалното лято на колоезденето във Франция Тур дьо Франс предшества Олимпийските игри Париж 2024, като първите олимпийски индивидуални изпитания за време ще се проведат само шест дни след финала на тазгодишното издание на La

Grande Boucle. Очакваното с нетърпение трето издание на Тур дьо Франс за жени следва на 12 август, само осем дни след шосейното състезание за жени в Париж. Завършвайки безпрецедентен период за спорта, последният за годината Grand Tour - La Vuelta a España - започва на 17 август и ще продължи до 8 септември. Каналите и платформите на WBD са единственото място, където можете да гледате всеки етап от всяка обиколка и олимпийските колоездачни състезания.

При мъжете в Тур дьо Франс словенският колоездач Тадей Погачар води битка със защитаващия титлата си датчанин Йонас Вингегор в стремежа на двамата колоездачи да спечелят жълтата фланелка, като се опитват да задържат претендентите, сред които са победителите в Grand Tour Ремко Евенепол и Примож Роглич.

При жените защитаващата титлата си холандка Деми Волеринг ще направи всичко възможно, за да спечели титлата сред силната конкуренция на полякинята Катаржина (Кася) Нивядома и белгийката Лоте Копецки.

Warner Bros. Discovery притежава най-голямото портфолио от права за колоездене от световна класа навсякъде по света, включващо повече от 1 000 предавания на живо годишно, включително всяко състезание от Големия Тур при мъжете и жените. С предавания на живо по Max, discovery+ и Eurosport, локализираните цифрови канали на Eurosport и социалните платформи предоставят на феновете най-големите истории и клипове от света на колоезденето 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата, осигурявайки 360-градусова екосистема за страстните фенове на колоезденето.

 

Бележки:

*HBO Max е стрийминг платформата на WBD в Белгия и Нидерландия; discovery+ е стрийминг платформата за Германия, Италия и Обединеното кралство.

**Ексклузивното покритие на Tour de France Femmes на WBD не включва Франция. Покритието е ексклузивно на 40 пазара в Европа с неексклузивно покритие в Белгия, Дания, Франция, Германия, Ирландия, Нидерландия, Норвегия и Испания.

 

SECOND TO NONE е оригинален сериал, създаден от Sweetshop & Green, продуциран от Sweetshop & Green и Yuzu Productions, в сътрудничество с Eurosport. Основното финансиране на продукцията е от Обединеното Кралство в сътрудничество със Screen Australia. Произведено в съвместно с VicScreen. Разработено със съдействието на Screen Australia. Разпространява се в Австралия и Нова Зеландия от Madman Entertainment. Излъчване по Eurosport в Европа и Азия.

 

Contacts

Камен Алипиев

Eurosport PR, Bulgaria

Warner Bros.Discovery 1000 Sofia, 128 Georgi Sava Rakovski, fl. 4 Max| HBO HD | HBO 2 HD | HBO 3 ...


Latest news